Usb.htm

USB-minne:

USB-minne, Memory-stick eller vad det nu kallas är ett externt flyttbart minne. Det fungerar ungefär som gamla tiders disketter men det är några saker som man måste tänka på.

Se även fler säkerhetskopior på samma USB-minne, säker borttagning och Återläsning för kontroll.


Usb.htm#US3

Enhetsbeteckning:

Enhetsbeteckning är liksom en adress för datorn. En bokstav och ett kolon (:). Varje enhet i datorn har en sådan beteckning. De första är fasta, ändras aldrig, ex. A: är diskettenhet, B: likaså, C: är alltid (första) hårddisken som datorn vanligen startar från.

Sedan blir det lite mer komplicerat eftersom dtorn tilldelar enheterna beteckningar (bokstäver) vartefter de laddas när datorn startar. De flesta datorer har ninst en CD-enhet som vanligen får D:. Sedan beror det på vad Du har mer för finesser i maskinen.

När Du stoppar i Ditt USB-minne så får det helt enkelt nästa lediga bokstav. På en maskin utan extra utrustning förutom CD-enheten brukar det bli E:, men det skall man inte ge sig f--n på.

En ruta dyker upp på skärman när Du satt i minnet. Där står vilken beteckning enheten fått, Ex. PKBACK# (E:).

1537

Du måste kolla att rätt enhet är angiven i SG-X när Du säkerhetskopierar. Du ändrar i den vita rutan längst ned.

1535

SG-X minns vad Du skrivit och för det mesta fungerar set sedan framöver, men... Har Du fler pryttlar som Du plockar i och ur datorn kan det variera från gång till gång.

Om fel enhet är angiven får Du ett meddelande i stil med:

1536

Klicka på Start och välj Datorn (Den här datorn) och titta vad USB-minnet (ex. flyttbar enhet) har för beteckning. Öppna säkerhetskopiering igen, ändra till rätt enhet, klicka på UT.


Usb.htm#US2

En annan mycket viktig detalj med USB-minne är hur man plockar ur det ur datorn.

Har Du aldrig hört "Säker borttagning" bör Du läsa detta. Det gäller dom allra flesta maskiner/USB-minnen men (som vanligt) det finns undantag.

När Du satt i USB-minnet visas en liten symbol längst ner till höger på skärmen:

1534

Sätter Du markören över symbolen visas ex. "Säker borttagning av USB-masslagringsenhet".

Det Du skall göra efter att Du säkerhetskopierat och är i färd med att ta ur minnet är:
1): Stäng SG-X.

2): Klicka på den lilla symbolen nere till höger. Välj "Säker borttagning..." Du får ett meddelande om att nu är det OK att ta ut minnet.

Ett annat sätt som fungerar, om Du ändå är på väg hem, Stäng ner datorn. När datorn stannat kan Du utan problem dra ur minnet.

Det som kan hända, om Du inte använder säker borttagning, är att filen visseligen finns på USB-minnet men den är oanvändbar. Då är det ju liksom ingen vits med den, eller....?


SG-X Hjälpsystem
© ANTWORK data